Accounting and Record Keeping

Dik thlapa chhinchhiahna bu te vawn that hi hlawhtling taka Mahatma Gandhi NREGA kalpui anih theihna tura thil harsa deuh te zinga mi a ni a, hriat tur hrang hrang siam chhuahte, a rah chhuahte, hmasawn dan te leh fakselna te hi fimkhur taka ti tur a  tih kan nih angin District, Block leh Village level-ah te chhinchhiahna bu  te  hi vawn tur a ni.

CHHINCHHIAHNA BU AWM NA TUR: Chhinchhiahna Bu te chu Khawtina VEC/VC Secretary hnenah a awm ang a, Block level-ah chuan Programme Officer hnenah a awm ang, chutiang zelin District ah chuan DPC hnenah a awm ve thung ang. Kalpui/enkawltute dang ruat an nih chuan nodal department te kutah a awm ang.

“Ziaka chhinchhiah awm lo/ Chhinchhiah kim lo /chhinchhiah tlai te hi MGNREGA Dan bawhchhiatna a ngaih a ni. DPC-in PO/Officer tu pawh sawrkarin  section-25 MGNREGA tihhlawhtlinnan chhinchhiahna siam tura mawhphurhna a pek te hnenah  hremna a pe ang”.

  1. MGNREGS HNA CHHINCHHIAHNA BU
  2. ACCOUNT BU

AUDIT-na ATAN A KAN HRIATTUR TE

(more…)

MCS Probationers, 2016 Batch te-n training zo

Mizoram Civil Service (MCS), 2016 batch te’n Rural Development Schemes hrang hrang te zirchianga 16.6.2016 – 1.7.2016 chhunga SIRD, Mizoram, Kolasib a “Training on Rural Development Schems for MCS Probationers, 2016 batch” chu 1.7.2016 chawhnu khan kharna hun hman niin, Pu C. Lalzahngoa, Superintendent of Police, Kolasib District chuan kharna hun hi hmanpuiin, Training zo te hnenah Certificate hlanna a nei a ni.

          Kharna inkhawm hi Pi Maria CT Zuali, Director, SIRD chuan kaihruaiin, MCS thar te’n tluang tak leh tha taka Training an zawh theih avangin lawmthu a sawi a. (more…)

Village Development Plan

  • Khua in huapzo (holistic) leh kumhlun (sustainability) hmasawnna a neih theih nan a ruahmanna tha siam
  • Ruahmanna tha siam tih hian pawisa hmang a thil ropui tak tak siam a kawk ber lova, khua in a hman tangkai tur assets siam mai bakah pawisa seng lova mipui ten khaw hmasawnna atan a tha an thawh ve theihna tur hmalakna hrang hrang te pawh dah tel tur a ni

RUAHHMANNA SIAM (PLAN) THA IN KHAWTLANG TAN A HMASAWNNA A THLEN TUR A BEISEI TE

  • Mimal hmasawnna (Personal development)
  • Chetfai leh thianghlim chin than a neih
  • Nundan tha lo tih tlem
  • Mihring nun hmasawnna (Human development)
  • Hriselna leh ei tur tha ngaihpawimawh
  • Zirna uar leh ngaihhlut
  • Khawtlang hmasawnna (Social development)
  • Khaw lungrual leh tangrual nih
  • Khawfai leh awmze nei taka bawlhhlawh tuiril leh sakhat te tih ral
  • Ei leh bar a hmasawnna (Economic development)
  • Lo neih, huan siam leh ranvulh a hmasawnna
  • Chhawr tlak ni tur a thiamna tih hmasawn
  • Sum khawl nunphung a neih
  • Lakluh tih pun leh retheihna tih kiam
  • Nungcha, thing leh mau, tui leh boruakte a tha zawng a tih hmasawn (Environmental development)
  • Thingphun uar
  • Ram bua/ Zau bua enkawl
  • Boruak, lei leh tui tibawlhhlawh thei te vantlang huapa hman phal loh
  • Bungraw hlui tangkai zawk a hman
  • Ruahtui khawl

(more…)